Hoe blijft u de baas over uw opgewekte energie

Duurzame energie opwekken met zonnestralen is een erg populaire keuze. De voordelen zijn veelvuldig, maar de grootste is toch wel echt dat het groene energie is. Maar niets is zo veranderlijk als het weer. Op sommige dagen schijnt de zon voluit, terwijl het op de andere dag grijs en grauw kan zijn. De kans is groot dat u op een zonnige dag een energieoverschot’ heeft. Wat kunt u hiermee doen?

We adviseren u om bij het aanschaffen van zonnepanelen op de lange termijn te denken. Met 135 extra zonuren dit jaar, ten gevolge van de klimaatverandering, vangen de zonnepanelen meer zonnestralen. Dit betekent automatisch ook dat er meer zonne-energie geproduceerd gaat worden. Het is zonde om de overproductie aan energie te verspillen. Om optimaal te profiteren van uw eigen opgewekte energie zijn er tegenwoordig drie mogelijkheden: salderen, opslaan en/of verhandelen

Salderen: het downgraden is begonnen

De salderingsregeling bij zonnepanelen is een manier om kosten te besparen op elektriciteit. Het is een belangrijk onderdeel van de energie-efficiëntie-strategie, waarmee de overheid erop gericht is om het land naar een duurzame energievoorziening te leiden. In Nederland worden zonnepanelen gelukkig steeds populairder. 

Hoe werkt de salderingsregeling? Als u een zonnepanelen heeft, kunt u de opgewekte elektriciteit terugleveren aan het energienet. De opgewekte energie wordt van uw energierekening afgetrokken, waardoor uw energierekening lager wordt. U betaalt alleen de kosten voor de energie die u verbruikt van het net, en geen kosten voor de teruggeleverde energie. Het kabinet heeft de intentie om de salderingsregeling voor zonnepaneelhouders vanaf 2025 af te bouwen. Hierdoor krijgen de eigenaren van deze panelen minder voordeel. De afbouw betekent dat er in 2025 36 procent minder elektriciteit in mindering mag worden gebracht op de hoeveelheid stroom die is verbruikt. Daarna zal dit percentage jaarlijks met 9 procent dalen totdat het op 0 procent uitkomt. Vanaf dat moment is het nog wel mogelijk om een terugleververgoeding te krijgen, maar dan gebaseerd op de werkelijke stroomprijs.

De Kiwatt Batterij: de energie van de toekomst

Het opslaan van uw eigen energie is een verstandige keuze wanneer u zonnepanelen aanschaft of al op het dak heeft. Zowel op de korte als op de lange termijn draagt dit bij aan het optimaal benutten van uw opgewekte zonne-energie. De Kiwatt Batterij zorgt ervoor dat er geen kostbare stroom verspild wordt en daarbij hoeft u niet te betalen voor dure stroom op piekmomenten. Ontdek de voordelen van de Kiwatt Batterij en bepaal of het past binnen uw huidige én toekomstige situatie.

Ook zonder zonnepanelen is een batterij interessant. Via de Kiwatt app en uw dynamische energiecontract, is het mogelijk om een connectie te maken met de energiebeurs. 

De Kiwatt App: in charge over uw eigen energie.

Hoewel de overheid het nog niet toegeeft, is het duidelijk dat het doel is dat we allemaal onze eigen energieleverancier worden. Dit kan u uiteindelijk aardig wat geld besparen, want tussen het duurste en goedkoopste uur op een dag kan het verschil al gauw oplopen tot 30 cent per kilowattuur. Dit bereikt u met een dynamisch energiecontract gecombineerd met de Kiwatt App en Batterij.  

U koopt op het moment dat de energietarieven laag zijn energie in en verkoopt energie wanneer de tarieven hoog zijn. Wanneer u uw eigen duurzame energie opwekt en kan opslaan in een batterij is dit uiteraard een zeer interessante combinatie. 

Het slim in- en verkopen van uw energie via Kiwatt is een eenvoudige en handige manier om volledig in charge te zijn over uw eigen energie. En gaat u er ook nog eens aan verdienen.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

kiw faqcircle

Via de live chat

info@kiwatt.nl

0318-280-000