Zakelijke batterijopslag: een investering in de toekomst

Heb je ooit nagedacht over wat de toekomst in petto heeft voor je bedrijf? Duurzaamheid en efficiëntie spelen een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Zakelijke batterijopslag kan een slimme investering zijn als je hierin wilt meegaan. In dit artikel lees je waarom batterijopslag zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee.

  1. Wat is zakelijke batterijopslag?
  2. Wat levert zakelijke batterijopslag op?
  3. Hoe werkt zakelijke batterijopslag?
  4. Begin vandaag nog

Wat is zakelijke batterijopslag?

Zakelijke batterijopslag is precies zoals het klinkt: grote batterijen die elektriciteit opslaan voor later gebruik. Deze batterijen slaan overtollige energie op, zodat je deze later kan gebruiken wanneer de vraag hoger is of de energiekosten stijgen.

Wat levert zakelijke batterijopslag op?

Kostenbesparing

Energieprijzen kunnen sterk fluctueren gedurende de dag. Dit komt door het wisselende vraag en aanbod, de weersomstandigheden en operationele kosten van energiecentrales. Met batterijopslag kun je energie opslaan wanneer de prijzen laag zijn en juist gebruiken wanneer de prijzen pieken. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Combineer de batterij met een dynamisch energiecontract. Het combineren van een batterij met een dynamisch energiecontract help om slim energie op te slaan tijdens lage prijsperiodes en te verkopen aan het net tijdens hoge prijsperiodes.

Duurzaamheid

Door natuurlijke en hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie te gebruiken en overtollige energie op te slaan, verminder je de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Dit helpt je bedrijf om duurzamer te werken en draagt bij aan een groenere toekomst.

Hoe werkt zakelijke batterijopslag?

Het proces is vrij eenvoudig. Overdag, wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen energie produceren, wordt het overschot aan energie opgeslagen in de batterij. Wanneer de zon ondergaat of als de energiebehoefte van je bedrijf toeneemt, kun je deze opgeslagen energie gebruiken. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en je energiekosten beter kunt beheren. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven met grote machines die veel energie verbruiken, batterijopslag gebruiken om de energiekosten te verlagen en een constante energievoorziening te garanderen. Maar ook winkels of kantoorgebouwen kunnen overtollige energie van zonnepanelen opslaan en gebruiken tijdens piekuren, wat de energierekening verlaagt en bijdraagt aan een duurzamer imago.

Begin vandaag nog

Het implementeren van batterij opslag in je bedrijf is een investering in de toekomst. Met behulp van de Kiwatt Batterij zet jouw bedrijf een stap richting deze duurzame en energie zekere toekomst. Neem vandaag nog de stap en neem contact op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te onderzoeken. Door de Quick Scan in te vullen zie je direct welke Kiwatt Batterij bij jou past. Door nu te investeren in batterijopslag, ben je voorbereid op de uitdagingen van morgen en maak je je bedrijf veerkrachtiger, efficiënter en duurzamer.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not tags.tag]=media&filter[not uuid]=c4d743a1-c233-4de3-9ac2-86401b900628&sort=date.desc