Hoe energiemanagement software helpt bij het beheren van netcongestie

Netcongestie wordt een steeds groter probleem nu steeds meer mensen overstappen op schone manieren van elektriciteitsvoorziening. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt of gelezen dat het elektriciteitsnet soms overbelast raakt. Gelukkig is er een oplossing: energiemanagement software (EMS). In dit artikel leggen we uit hoe EMS kan helpen om netcongestie beter te beheren.

  1. Wat is energiemanagement software 
  2. Hoe kan energiemanagement software helpen?
  3. EMS met een app
  4. Hoe werken de Kiwatt App en Kiwatt Batterij samen?jurjen

Wat is energiemanagement software 

Energiemanagement software (EMS) helpt om je energieverbruik te monitoren, analyseren en optimaliseren. Het biedt inzicht in hoeveel energie je verbruikt, wanneer je deze verbruikt en hoe je dit efficiënter kunt doen. Soms schaf je de energiemanagement software los aan, maar in het geval van de Kiwatt Batterij is de energiemanagement software verweven in het ontwerp van de batterij. In combinatie met de Kiwatt App krijg je nog meer controle over de instellingen van de batterij. Dit pas je toe op basis van de inzichten die de app je biedt.

Hoe kan energiemanagement software helpen?

  1. Inzicht in energieverbruik 

Met EMS krijg je een duidelijk overzicht van je energieverbruik. De software verzamelt gegevens van al je apparaten en geeft je inzicht in wanneer en hoeveel energie je verbruikt. Hierdoor kun je gemakkelijk zien waar je kunt besparen of wanneer je je energieverbruik moet verminderen.

  1. Slimme planning 

Eén van de grootste voordelen van EMS is de mogelijkheid om je energieverbruik te plannen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je buiten de piekuren om energie van het net gebruikt, terwijl je op de piekuren zelf energie uit de batterij gebruikt. Dit vermindert ook de druk op het elektriciteitsnet. De gateway doet dit automatisch. Hier hoef je dus zelf niet meer op te letten.

  1. Automatisering 

Moderne EMS-systemen kunnen veel taken automatisch uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld automatisch je batterij opladen of ontladen. Dit zorgt voor een efficiënter energiegebruik zonder dat je er zelf aan hoeft te denken. Dit kan je volledig afstemmen op momenten dat netcongestie een rol speelt.

  1. Duurzame energie integreren 

Als je zonnepanelen hebt, helpt energiemanagement software om deze optimaal te benutten. De software kan je bijvoorbeeld helpen om zoveel mogelijk zonne-energie te gebruiken op het moment dat deze beschikbaar is. Het overschot kan dan teruggeleverd worden aan het energienet. Dit helpt niet alleen om je eigen energierekening te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamer elektriciteitsnet.

De controle in handen: EMS met een app

De energiemanagement software in de batterij werkt op zichzelf al om de perfecte omstandigheden te creëren, maar in combinatie met de Kiwatt App krijg je de mogelijkheid om je energieverbruik te beheren en te optimaliseren. Met deze app krijg je real-time inzicht in je energieverbruik, het helpt je om data te analyseren en je energiegebruik te plannen. De Kiwatt App biedt de tools die je nodig hebt om de energiekosten van je bedrijf te beheren

Of je nu een bedrijf runt of je energiekosten wilt beheren, deHoe werken de Kiwatt App en Kiwatt Batterij samen?

  1. Real-time inzicht en monitoring 

Met de Kiwatt App kun je in real-time het energieverbruik van je apparaten volgen. De app verzamelt gegevens van de Kiwatt Batterij en je andere apparaten en geeft je daardoor een duidelijk overzicht. Dit helpt je om te zien waar je energie kunt besparen en hoe je je verbruik kunt optimaliseren.

  1. Slimme energieopslag en gebruik 

Met behulp van jouw instructies in de app perfectioneer je de instructies in de energiemanagement software. De Kiwatt Batterij is namelijk volledig in te stellen. Zo pas je de batterij opslag volledig aan op wat voor jou het meest gunstig is. Sla energie op of ontlaadt op een moment dat past bij het productieproces of binnen de werkuren van jouw onderneming.

Ben jij benieuwd hoe de Kiwatt Batterij jou helpt om de gevolgen van neuscongestie onder controle te houden? Doe onze Quick Scan of neem contact op voor meer advies.

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not tags.tag]=media&filter[not uuid]=726bbf4c-0add-48a7-ba50-55913d2a30cb&sort=date.desc