Duurzaam ondernemen met een batterij

In een tijd waarin we ons steeds bewuster worden van de impact van onze levensstijl, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een van de gebieden waarop we grote stappen kunnen zetten in het verminderen van onze ecologische voetafdruk is ons energieverbruik. Door over te stappen op duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen omlaag brengen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om de afhankelijkheid van traditionele energiebedrijven te verminderen. Een handige en snelle manier om dit te bereiken is door het installeren van een zakelijke batterij. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van een batterij en hoe het kan bijdragen aan MVO

1. Zonnepanelen als groene keuze
2. Duurzaam omgaan met groene energie
3. Waarom kiezen voor energieopslag?
4. Voordelen van een batterij bij je zonnepanelen

Zonnepanelen als groene keuze

Door te kiezen voor zonnepanelen maak je direct een duurzame keuze. Hiermee draagt je bedrijf bij aan een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen plus de daarbij behorende CO2-uitstoot. Door de kracht van de zon te gebruiken om elektriciteit op te wekken, ben je direct groen bezig. Deze levert je, afhankelijk van het moment van het jaar, tussen de anderhalve en zeven volle zonuren per dag op.

Duurzaam omgaan met groene energie

Door jouw zonnepanelen in te zetten in combinatie met de Kiwatt Batterij maak je een duurzame keuze. Een belangrijk voordeel van een batterij is dat je de opgewekte zonne-energie kan opslaan voor later gebruik. Hierdoor kan je op momenten dat er minder of geen zonlicht is of wanneer je tijdelijk meer energie nodig hebt voor je bedrijfsprocessen dan de zonnepanelen op dat moment kunnen opwekken, toch gebruik maken van groene energie. 

Waarom kiezen voor energieopslag?

Met behulp van een batterij wordt energieopslag eenvoudig en heb je op ieder gewenst moment duurzaam opgewekte stroom bij de hand. Dit is de ideale oplossing wanneer je plannen hebt om jouw bedrijf te verduurzamen. Een batterij springt bij op momenten dat er veel stroom nodig is. 

De Kiwatt Batterij is ook ideaal op momenten dat jouw zonnepanelen geen of minder energie leveren, zoals 's nachts of op bewolkte dagen.

Het is ook mogelijk om meerdere batterijen te koppelen voor nog meer opslagkracht of om op verschillende plekken een Kiwatt batterij te installeren. 

Met een batterij bespaar je niet alleen op de elektriciteitsrekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Kortom, het investeren in batterijopslag is een slimme keuze voor bedrijven die willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Voordelen van een batterij bij je zonnepanelen

Door de batterij in te zetten om zonne-energie op te slaan gaat er geen energie verloren op momenten dat je het niet nodig hebt. Tegelijkertijd ben je minder afhankelijk van het energienetwerk. Je hoeft namelijk minder aanspraak te maken op elektriciteit vanuit je energieleverancier. Dit kan helpen om de druk op het netwerk te verminderen, ook wel dynamic load balancing genoemd. Ook peakshaving is mogelijk met behulp van batterijopslag. Beide techieken kunnen ervoor zorgen dat de kans op stroomuitval kleiner wordt en er een stabielere energievoorziening ontstaat.

Een batterij bij jouw zonnepanelen geeft daarnaast ook meer controle over je energieverbruik. Het opslaan en gebruiken van energie doe je namelijk op momenten die jou het beste uitkomen. Heb je een hogere belasting doordat er veel grootverbruikers aanstaan? Je schakelt simpelweg de batterij in als ondersteuning in deze energierijke periode.

Bent je benieuwd naar de duurzame voordelen die de Kiwatt Batterij je kan bieden? Wij nemen je graag mee in de wereld van groene energieopslag. Neem bijvoorbeeld contact met ons op via ons contactformulier of vraag direct een offerte aan. Uiteraard bent je ook welkom voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek op onze locatie in Ede. 

Kiwatt Batterij Brochure

Heeft u een onderneming en bent u geinteresseerd in een Kiwatt Batterij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Via de live chat

Lees ook deze artikelen eens

externalId=kiwatt-news-detail-1.1.3.3.2&filter[active]=1&filter[not tags.tag]=media&filter[not uuid]=e2f3fd98-2c84-4fb8-a5a8-e3376745d2fd&sort=date.desc