Energieoplag voor de maakindustrie
Energieoplag voor de maakindustrie
Benieuwd hoe jij kan besparen?
Quickscan




Energiezekerheid in een sector die nooit stilstaat
In de maakindustrie draait alles om continuïteit. Of je nu actief bent in de metaalindustrie, machinebouw, elektronica, kunststofproductie of voedingsmiddelenindustrie: een betrouwbare energievoorziening is essentieel.
Tegelijkertijd wordt de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter. Je hebt te maken met stijgende energiekosten, netcongestie en strenge milieueisen. Hoe zorg je ervoor dat je productie blijft draaien zonder torenhoge kosten of een negatieve impact op het milieu?

Download onze productguide voor het volledige overzicht
De energie-uitdagingen
in de maakindustrie
Piekbelasting
Intensieve productieprocessen veroorzaken forse energiepieken, wat leidt tot hoge kosten door capaciteitstarieven;
Meer over energiepiekenNetcongestie
Het stroomnet raakt overbelast, waardoor netbeheerders je aansluiting kunnen begrenzen. Deze netcongestie kan je productiecapaciteit beperken en vertragingen veroorzaken;
Meer weten over netcongestieOvercapciteit zonnestroom
Veel bedrijven wekken hun eigen energie op via zonnepanelen, maar zonder opslag gaat een groot deel van deze energie verloren.
Meer weten over overcapaciteit zonnestroomNetcongestie de baas
De PowerPacks helpt bij het aanpakken van netcongestie door pieken in het energieverbruik af te vlakken, bijvoorbeeld tijdens laad- of losprocessen van voertuigen. Dit zorgt voor een stabieler energienet en voorkomt dat je bedrijf te maken krijgt met onvoorziene kosten of vertragingen door netwerkbeperkingen.
Congestie per provincie
In elke provincie van Nederland — van Groningen tot Limburg, en van Noord-Holland tot Zeeland — speelt netwerkcongestie in het energienet een unieke rol. Afhankelijk van de lokale infrastructuur en de balans tussen vraag en aanbod variëren de uitdagingen en oplossingen aanzienlijk. Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland; elke regio heeft zijn eigen kenmerken en vraagt om maatwerk in benadering. Door op jouw provincie te klikken, ontdek je specifieke informatie over de impact van congestie in jouw omgeving en de maatregelen die worden genomen om deze problemen aan te pakken.
Kiwatt Gateway & App: inzicht en controle
Onze vernieuwde Kiwatt Gateway en App geven je realtime inzicht in je energieverbruik. Zie precies wanneer pieken ontstaan en hoe je deze slim kunt afvlakken met je batterijopslag. Dit betekent:
- Geen onverwachte energiekosten;
- Altijd voldoende stroom;
- Optimaal gebruik van je duurzame energie.
Zodat je deze kunt wanneer het jou uitkomt. Zo haal je meer uit je zonnepanelen en ben je minder afhankelijk.

Altijd klaar voor wat komt
Zet de volgende stap naar efficiënt en duurzaam produceren
Wil je kosten besparen, je energiebeheer optimaliseren en je productieprocessen verduurzamen?
Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek hoe Kiwatt jouw bedrijf helpt grip te krijgen op energie.
Krijg en adviesgesprek op maat
Laat je adviseren door een kiwatt expert

Veelgestelde Vragen.
Hoe kan ik mijn energieverbruik efficiënter maken zonder mijn productiecapaciteit te verminderen?
Met een combinatie van energieopslag en slimme software, zoals de Kiwatt-batterij en App, kun je vraag en aanbod van energie beter balanceren. Dit voorkomt piekbelastingen en je maakt optimaal gebruik van zonne-energie.
Wat is de impact van netcongestie op mijn productie?
Netcongestie kan leiden tot instabiliteit en zelfs productie-uitval. Met een energieopslagoplossing zoals de Kiwatt-batterij kun je energie lokaal opslaan en inzetten op momenten dat het net overbelast is.
Hoe verminder ik mijn CO₂-uitstoot?
Energieopslag maakt het mogelijk om duurzame energie op ieder moment van de dag in te zetten, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt en de CO₂-uitstoot vermindert.
Hoe kan ik overcapaciteit van mijn zonne-energie optimaal benutten binnen mijn productieproces?
Door overtollige zonne-energie op te slaan in de Kiwatt-batterij en deze later in te zetten, vermijd je verspilling en maximaliseer je het gebruik van hernieuwbare energie.
Is energieopslag ook rendabel voor kleine en middelgrote maakbedrijven?
Ja, door lagere energiekosten, meer efficiëntie en de mogelijkheid om zelf opgewekte energie optimaal te benutten, is energieopslag een rendabele investering voor bedrijven van elke omvang.
Ben jij klaar voor de toekomst?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates van duurzame innovaties en energiebesparingstips rechtstreeks in je inbox.